cover

miercuri, 6 noiembrie 2013

Surogatul iubirii

Unii chiar nu mai ştiu cum să-şi mărească audienţa! De exemplu, pe unul dintre siturile pe care le urmăresc, masturbarea la femei era ridicată la mare slavă, ca şi cum ar fi înaltul ţel al vieţii fiecărei doamne. Ca din întâmplare, nici unul dintre dezavantaje nu era amintit.

În realitate, există o mulţime de efecte malefice

1. Solitudinea
Omul este o fiinţă socială: mai concret spus, nu împarte numai patul, ci şi bucuriile şi tristeţea, facturile, dar şi realizările financiare, grijile şi fericirea. Dacă toţi am apela la asemenea surogate, cum am mai avea parte de comunicare, cu cine am mai dansa, cu cine ne-am relaxa în concediu, alături de cine am petrece sărbătorile şi momentele importante din viaţa noastră, cu cine am concepe şi creşte copiii?!

2. Infecţiile
În funcţie de igiena personală şi de metodele folosite, acest mod de a compensa lipsa iubirii poate duce la probleme de sănătate de tot felul: viruşi, bacterii ciuperci, răni mai mult sau mai puţin superficiale, iar pentru vindecare ar putea fi nevoie de numeroase vizite la medic, tratamente costisitoare.

3. Dezechilibre hormonale
O viaţă fericită în cuplu înseamnă şi echilibru hormonal. Nu e vorba numai despre hormonii sexuali – deşi aceştia au un rol important chiar şi în dispoziţia noastră – dictând chiar şi buna dispoziţie şi cheful de viaţă. Păcălind organismul să secrete cantităţi prea mari din anumiţi hormoni în detrimentul altora, poate să apară – pentru moment – o falsă senzaţie de împlinire şi fericire, dar efectul pe termen lung asupra organismului poate fi devastator.

4. Probleme psihice
Obişnuinţa de a apela frecvent la surogate ale iubirii poate genera o falsă senzaţie de independenţă, dând impresia că nu e necesară prezenţa unei alte persoane. O multitudine de probleme care pot afecta comunicarea, viaţa socială, cariera pot să apară: indiferenţa faţă de aspectul personal, rigiditatea în comunicare, tristeţea, deprimarea.

5. Micşorarea şansei fericirii
Poate că într-o zi s-ar încrucişa paşii cu partenerul ideal… Dar chiar şi Prinţul din poveste, dacă s-ar întâlni cu femeia care are falsa impresie că nu are nevoie de nimeni în viaţa ei, ar avea o şansă infimă să o cucerească: ea ar rămâne nepăsătoare la farmecul lui, la încercările lui de a-i face pe plac. Până la urmă, istovit şi umilit, s-ar retrage în carapacea lui, renunţând.

6. Probleme inimaginabile
O să-ţi dau doar un exemplu – nici nu ţi-ar veni să crezi ce au folosit unele doamne în acest scop. Şi nici nu-ţi voi spune: mi-e frică să nu-ţi dau idei. Oricum, ele şi-au atras celebritatea când au fost duse cu ambulanţa pentru a fi „despărţite” de obiectul folosit… Râdeau nu numai medicii şi asistentele, dar şi întregul cartier: că orice om întreabă – cu compasiune – de ce a venit ambulanţa… şi e de ajuns să afle unul…

Poate că există şi avantaje să apelezi la un surogat al iubirii, dar nu cele enumerate în articolul pe care l-am citit.
- Unul dintre ele este fidelitatea. Dacă partenerul este plecat departe, dacă e ţintuit la pat de o boală, soluţia de a-l înşela nu este cea mai bună. La fel şi dacă partenerul tău îţi oferă tot ce ai visat: comunicare, viaţă armonioasă, o familie fericită, doar împlinirea sexuală lasă de dorit şi ai încercat deja toate metodele de a o obţine.
- Dacă relaţia ta s-a frânt şi una nouă întârzie să apară, partenerii ocazionali şi (aproape) necunoscuţi sunt cu siguranţă un rău mai mare. Ca să nu mai discutăm de faptul că – dacă eşti pe punctul de a începe o nouă relaţie şi „cedezi” din prima – asta ar putea „ucide” noua şansă chiar înainte să înceapă.

Din punct de vedere religios, nu-mi amintesc să fi citit vreodată ceva despre masturbare în Biblie… Cred că nu scrie aşa ceva… Sigur preoţii mă vor contrazice, cu o interpretare dogmatică inventată de ei…
Totuşi scrie… „să nu râvneşti la femeia altuia”! E în una din cele zece porunci… Şi cred că traducerea lasă de dorit! Să râvneşti la soţul altei femei e la fel de grav!
Şi mai scrie ceva: să faci tot posibilul să fiţi fericiţi!

Dacă articolul meu te nemulţumeşte, îmi cer scuze! Dacă consideri că nu am dreptate, aştept să mă contrazici într-un comentariu aici sau pe pagina de facebook!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu